[OpenBSD]

Projektmål

Självfallet har varje utvecklare som jobbar på OpenBSD sina egna mål och prioriteringar, men det är möjligt att sammanfatta de mål vi alla delar:

Finansiering av projektet

Naturligtvis kräver OpenBSD-projektet pengar för att kunna operera, dels på grund av internetkostnader och samma hårdvaruuppgraderingar som alla andra också upplever. Därför säljer projektet CDROM-skivor av våra nyaste utgåvor. Projektet började också göra T-shirts för driva projektet. När du köper en OpenBSD CD eller T-shirt, antingen på en konferens, från en av dina lokala affärer, eller från vår
beställningssida, så hjälper du till att öka chanserna att OpenBSD kommer att ge ut ännu fler utgåvor.

Det är också möjligt att donera pengar eller hårdvara, i vilket fall ditt namn hamnar på vår donationssida. För mer information angående det här kontakta Theo de Raadt, eller skicka helt enkelt bara en donationscheck i kanadensiska- eller USA-dollar till:

OpenBSD
812 23rd Ave SE
Calgary, Alberta
Canada
T2G 1N8
(Var noggrann att ställa checken till "Theo de Raadt", eftersom han inte kan få ut pengar som är ställda till "OpenBSD")

Även om donationer inte är avdragsgilla i USA som gåvor, så kan de vara avdragsgilla som arbetsutgifter, och om någon så är benägen så kan de fråga sin revisor om råd. Detsamma gäller för andra länder, där företag kan dra av donationer som "Good Will".

I början spenderade Theo de Raadt mer än $30 000 (CDN, kanadensiska dollar) för att starta OpenBSD; mestadels på grund av de dyra nätverkskostnaderna i Kanada (på grund av USA:s krypto-policy är det inte möjligt att flytta projektet till USA). Hittills har ingen seriös finansiering eller stödjande av utgifter av projektet kommit ifrån något företag eller institution. Theo jobbar heltid med att förbättra OpenBSD, och mycket av projektets pengar går åt till att köpa ny hårdvara åt utvecklarna så de kan fortsätta att förbättra OpenBSD (till exempel, mer än 20 nya sorters av Ethernet-kort har dykt upp på marknaden sedan OpenBSD startades). Följdaktligen, finansiering behövs hela tiden. Fortsatta donationer från vår användarbas är vad som försäkrar att OpenBSD kommer att fortsätta att existera.


Vart bor våra utvecklare?

Denna karta visar ungefär var våra utvecklare bor. Vi kommer sporadiskt att försöka uppdatera den, men räkna inte för mycket på det.

Världskarta

OpenBSD www@openbsd.org
Originally [OpenBSD: goals.html,v 1.49 2000/05/16 20:09:08 deraadt Exp ]
$Translation: goals.html,v 1.12 2000/05/20 14:53:50 javax Exp $
$OpenBSD: goals.html,v 1.7 2000/05/20 16:40:15 wvdputte Exp $